De duurzame keuze als makkelijke keuze

“Hoe fijn zou het zijn als je je klantrelaties kunt verrassen met planten? Een cadeau waar ze langer van kunnen genieten. Nog beter; dat je de planten kunt versturen en de verzendverpakking kunt gebruiken als plantenbak, met opdruk?”

Bloemen, bij uitstek het cadeau waar je aan denkt als je iemand wilt verrassen. Leuk om te geven en te krijgen. Een kleurrijke bos bloemen op je tafel, daar word je vrolijk van toch? Zo jammer dat ze na een week al in de groene container liggen.. Samen met jouw zorgvuldig uitgezochte en geschreven kaartje..

 

Bloemen zijn trouwens lang niet zo duurzaam. Wist je dat het kweken van bloemen heel veel energie kost? Een bosje uit de verwarmde kas of van ver ingevlogen met het vliegtuig heeft een flinke klimaatimpact. In 2018 onderzocht Greenpeace met een steekproef hoeveel gifstoffen er te vinden waren op een boeket snijbloemen. De uitslag bleek niet mis: er bleken maar liefst 43 verschillende gifstoffen op de boeketten te zitten, waaronder pesticiden die voor bijen giftig zijn en zelfs middelen die in de Nederlandse sierteelt verboden zijn. (https://www.greenpeace.org/nl/natuur/269/houden-bloemisten-van-bijen/) Een potplant die lang meegaat lijkt een betere keuze voor het klimaat dan steeds een nieuwe bos bloemen in een vaas.

“Bij elke keuze die we maken gaan we voor de duurzame optie. Op deze manier kan je met een goed gevoel genieten van je planten.

Bij Blooms out of the Box vinden we het belangrijk bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarom gebruiken we zo weinig mogelijk materialen en kijken bij onze materiaalkeuze goed naar de impact op het milieu. Hoe leuk is het dat je je klantrelaties kunt verrassen met planten? Een cadeau waar ze langer van kunnen genieten. Nog beter; dat je de planten kunt versturen en de verzendverpakking kunt gebruiken als plantenbak, met opdruk? Dit hebben we ontwikkeld met Blooms out of the Box: de houten kist waarin de planten verstuurd worden is meteen een robuuste plantenbak. Waterdicht, met waterreservoir waardoor je wekenlang niet naar je planten om hoeft te kijken. En je kunt een boodschap of logo in het hout laten laseren. Jouw cadeau belandt niet na een week in de groene container, maar blijft staan. Mét opdruk.

“Op deze manier kan je jouw klantrelaties met een goed gevoel laten genieten van de planten. De BloomsBox zal heel lang de maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke (MVO) uitstraling van jouw bedrijf, het gevende bedrijf, uitstralen.“

De BloomsBox is van FSC gecertificeerd dennenhout gemaakt. Door de verzendverpakking ook als plantenpot te gebruiken benut je de kist optimaal en voorkom je onnodig verpakkingsafval. Ook als pot te gebruiken dus? Jazeker, met waterreservoir! De binnenkant is waterdicht gemaakt met gerecycled karton. De planten zelf komen bij kwekers vandaan met een MPS-A keurmerk. Dit betekent dat het gebruik van energie en gewasbeschermingsmiddelen tot het minimaal noodzakelijke wordt beperkt. De kruiden in de kruidenversie zijn eetbaar en voldoen aan alle Europese normen. We hebben gekozen voor bamboe papieren potjes in plaats van plastic. De touwtjes waarmee de planten water opnemen zijn gemaakt van 100% katoen. Ze zitten met een houten stokje in de plantjes gestoken. Om de planten tijdens het verzenden in het kistje te beschermen zijn deze verpakt in een biologisch afbreekbaar zakje. Dit is het enige afval dat je overhoudt. En ook nog eens 100% afbreekbaar.

Bij elke keuze die we maken, gaan we voor de duurzame optie. Zo is al het papier dat we gebruiken voor onze communicatie-uitingen gemaakt van Paperwise. Dit papier wordt gemaakt van afvalproducten uit de landbouw. Er wordt alleen maar groene energie gebruikt voor het productieproces. De milieu-impact van dit papier is daardoor 47% lager dan van FSC gecertificeerd papier en 29% lager dan van gerecycled papier.

Op deze manier kan je jouw klantrelaties met een goed gevoel laten genieten van de planten. De BloomsBox zal heel lang de maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke (MVO) uitstraling van jouw bedrijf, het gevende bedrijf, uitstralen.