De positieve effecten van een groen relatiegeschenk

“Meer tevredenheid onder medewerkers over het eigen functioneren en minder ziekteverzuim. Planten zijn een goed – zo niet beter – alternatief om luchtvochtigheid in werkruimten te verhogen of ruimten te verkoelen in de zomer.”Voel jij je soms ook lusteloos, minder geïnspireerd en snel afgeleid op je werk? Al snel staar je naar buiten. Op zoek naar groen. Niks zo saai als een grijze werkplek, op kantoor of thuis. Instinctmatig zegt de kleur groen ons dat het veilig is: het groen van de bomen, het bos, de natuur. Je omringen met planten terwijl je aan het werk bent, kan een hoop goeds doen, vertelt Monique Kemperman. Ze is campagnemanager van kamerplanten bij Mooiwatplantendoen.nl (https://www.mooiwatplantendoen.nl/).

Duurzaam relatiegeschenk met planten van Blooms out of the Box

„We denken dat omdat we uit de natuur komen, we ons lekkerder en veiliger voelen met planten in de omgeving. Je wordt er rustiger van, je bloeddruk daalt en het stresshormoon cortisol neemt af.” Planten zorgen er dus voor dat je fysiek gezonder bent. „Kijk maar eens naar buiten. Op beton of auto’s kijken of uitzicht op een bos, dat geeft je echt een ander gevoel.

     
Dat kun je op kantoor of thuis ook creëren met planten.” Groen geeft rust. Met een BloomsBox geef je trouwens niet alleen groen. Het heeft nog meerdere voordelen.Duurzaam relatiegeschenk met Blooms out of the Box op kantoor

Maar liefst zes positieve effecten kwamen naar voren uit onderzoek van de Universiteit Wageningen. In samenwerking met Fytagoras hebben ze bij een aantal instellingen en bedrijven de afgelopen jaren een onderzoek uitgevoerd. (https://www.wur.nl/nl/show/Minder-ziekteverzuim-op-de-werkvloer-Neem-een-plant.htm). Groen op de werkvloer zorgt voor meer dan alleen een positieve gemoedstoestand.
  
“Investeren in BloomsBox voor je bedrijf of relaties zorgt dus niet alleen voor een maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke (MVO) uitstraling. Jouw groene verrassing maakt je zakelijke relaties blijer en creatiever. Hoe mooi is dat.”
Meer tevredenheid onder medewerkers over het eigen functioneren en minder ziekteverzuim. Planten zijn een goed – zo niet beter – alternatief om luchtvochtigheid in werkruimten te verhogen of ruimten te verkoelen in de zomer. Is elke plant hiertoe in staat? Nee, niet elke plant kan de schadelijke stoffen opnemen. Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Onze planten – wij kopen de planten in bij een kweker die lid is van air so pure (https://www.airsopure.nl/) – neutraliseren de schadelijke stoffen (door deze op te nemen en af te breken), verbeteren de luchtvochtigheid en maken de lucht effectief gezonder door effectief CO2 om te zetten in zuurstof.

Jouw groene verrassing maakt je zakelijke relaties blijer en creatiever.
Hoe mooi is dat.