Bijdragen aan een groenere wereld

We vinden het belangrijk bij te dragen aan een groenere wereld. We gebruiken daarom zo weinig mogelijk materialen en kijken bij onze materiaalkeuze goed naar de impact op het milieu.

Door bewuste keuzes te maken bij het volledige product dragen wij ons steentje bij aan een groene en duurzame wereld. Zo gebruiken we bij Blooms out of the Box we de volgende materialen:

  • De BloomsBox is van gecertificeerd dennenhout gemaakt. Door de verzendverpakking ook als pot te gebruiken benut je de kist optimaal en voorkom je onnodig verpakkingsafval. 
  • De binnenbekleding van de BloomsBox is van gerecycled karton gemaakt. Hierop is een kunststof laagje aangebracht die er voor zorgt dat de BloomsBox waterdicht blijft. Dit is hetzelfde principe als bij drank- en zuivelpakken en kan daarom ook gerecycled worden wanneer het als plastic afval gescheiden wordt.
  • De potjes om de planten zijn voor 100% van bamboe gemaakt. De potjes kunnen gerecycled worden als papier.
  • De planten zelf komen bij kwekers vandaan met een MPS-A keurmerk. Dit betekent dat het gebruik van energie en gewasbeschermingsmiddelen tot het minimaal noodzakelijke wordt beperkt. De kruiden in de kruidenversie zijn eetbaar en voldoen aan alle Europese normen.
  • De touwtjes waarmee de planten water opnemen zijn gemaakt van 100% katoen. Ze zitten met een houten stokje in de plantjes gestoken.
  • Om de planten tijdens het verzenden in het kistje te beschermen, zijn deze verpakt in een biologisch afbreekbaar zakje.
  • Al het papier dat we gebruiken voor onze communicatie-uitingen is gemaakt van Paperwise. Dit papier wordt gemaakt van afvalproducten uit de landbouw. Er wordt alleen maar groene energie gebruikt voor het productieproces. De milieu-impact van dit papier is daardoor 47% lager dan van FSC gecertificeerd papier en 29% lager dan van gerecycled papier.

 

Op deze manier wordt de BloomsBox een echt duurzaam relatiegeschenk. We proberen met de BloomsBox een zo hoog mogelijke impact op het welbevinden van mensen te hebben en een zo laag mogelijke (negatieve) impact op onze leefomgeving. De (beperkte) carbon footprint van de BloomsBoxen compenseren we met de aanplant van bamboe in Oeganda. Zo zorgen wij ervoor dat de BloomsBox een CO2-neutraal cadeau is.

 

Blooms out of the Box is lid van MVO Nederland