• Het duurzaamste relatiegeschenk

  • Snel en op maat leverbaar

  • Maandenlang een eye-catcher

10x Eco-vriendelijke relatiegeschenken voor kerst - Blooms out of the Box

10x Eco-vriendelijke relatiegeschenken voor kerst

Kerst is de perfecte tijd van het jaar om je klanten, medewerkers en zakenpartners te bedanken voor de prettige samenwerking. Het geven van relatiegeschenken is een mooie manier om je waardering te tonen en tegelijkertijd je zakelijke relaties te versterken. En het liefst doe je dit natuurlijk op een duurzame, originele wijze! Alleen waar vind je dat originele en tegelijkertijd duurzame relatiegeschenk? Als je op zoek bent naar iets unieks en impactvol, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blogartikel delen we 10 originele relatiegeschenken voor kerst die zeker een eco-vriendelijke indruk zullen maken op de ontvangers,

1. Gepersonaliseerde adventskalenders

Verras je relaties met een adventskalender die speciaal voor hen is samengesteld. Voeg kleine cadeautjes toe, zoals theezakjes of Fairtrade  chocolaatjes. Wil je het helemaal duurzaam doen? Laat dan elke decembermaand een spreuk of gepersonaliseerd bericht zien, in plaats van een fysiek cadeautje. Zo creëer je een leuke en spontane ervaring voor de hele maand december.

2. Duurzame geschenksets

Maak meer impact door duurzaamheid centraal te stellen in je relatiegeschenken. Kies voor geschenksets met eco-vriendelijke producten, zoals bamboe tandenborstels, herbruikbare notitieboekjes, of luxe geschenksets met een duurzame BloomsBox. Hiermee toon je niet alleen je waardering, maar ook je betrokkenheid bij milieuvriendelijke initiatieven om onze impact op de aarde te verkleinen.

3. Exclusieve kookworkshops

Organiseer een exclusieve kookworkshop voor je zakelijke relaties. Nodig een  chef-kok uit om een interactieve en leerzame kookervaring te bieden. Dit geschenk zal niet alleen de smaakpapillen prikkelen, maar ook zal je tijdens deze gezellige middag of avond je relaties op een informelere manier leren kennen. En dit zal de relatie alleen maar ten goede komen!

4. Buy Social relatiegeschenken

Koop dit jaar je relatiegeschenken maatschappelijk verantwoord in door bij een Social Enterprise te kopen. Je maakt hiermee meer impact en draagt bij aan een eerlijkere, inclusievere en duurzamere wereld. Ook maakt het je relatiegeschenk hartstikke origineel en kan je het mooie, maatschappelijk verantwoorde verhaal erbij vertellen. Daar versterk je je eigen organisatie en merk mee.

Voorbeelden van maatschappelijk verantwoorde producten die te koop zijn via Buy Social zijn onder andere een biologisch schoonmaakpakket of onze duurzame BloomsBox met luchtzuiverende planten.

5. Steun een goed doel als kerstrelatiegeschenk

Een goed doel steunen is een mooi en origineel relatiegeschenk. Dit hoeft niet perse in de vorm van een financiële donatie, maar dit kan ook door de aanschaf van producten die het goede doel als relatiegeschenk beschikbaar stelt. Zo kan je bij het Wereld Natuur Fonds bijvoorbeeld terecht voor uitwisbare notitieboekjes van steenpapier en duurzame pandaparaplu’s van rPET. Op deze manier geef je een uniek cadeau en draag je tevens een mooie kerstgedachte uit: het steunen van de natuur.

6. Geef kerstboompjes cadeau!

Echte kerstboompjes weggeven is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het zoeken van een relatiegeschenk, maar dat maakt het ook zo origineel! Bij Blooms out of the Box bestel je de Xmas out of the Box met drie kleine kerstboompjes, versierd met houten kerstdecoraties. Erg leuk om op het bureau te zetten en het kantoor, of thuis, gezellig mee te maken vlak voor de feestdagen! En ook aan het duurzame aspect is gedacht; na de kerst plant je de boompjes in de tuin en vervang je ze met een navulling van luchtzuiverende planten. Deze navulling zorgt voor een extra contactmoment met je relatie in januari, waarmee je je relatie een goed begin van het nieuwe jaar wenst.

7. Abonnementen op maandelijkse verrassingsdozen

Geef je relaties elke maand iets om naar uit te kijken met abonnementen op verrassingsdozen. Er zijn talloze opties beschikbaar, zoals biologische wijnproeverijen, boekenclubs en plantenabonnementen. Dit geeft je relaties een doorlopende herinnering aan je bedrijf en versterkt je identiteit.

8. Plant een boom

Wil jij deze kerst liever een symbolisch relatiegeschenk geven? Denk dan eens aan het planten van bomen via Trees for All. Via deze stichting is het niet alleen mogelijk om een bedrijfsbos te planten, maar ook om bomen cadeau te geven. De bomen die jij cadeau geeft, plant Trees for All in hun bosprojecten in Nederland en in het buitenland. Als bewijs ontvang je een certificaat met daarop de naam van de ontvanger en die van jouw organisatie. Communiceer naar je relatie dat jullie dit jaar kiezen voor het helpen van de natuur in plaats van een fysiek cadeau, zo creëer je samen een duurzame impact.

9. Digitale cadeaubonnen als kerstgeschenk

Maak het gemakkelijk voor je relaties om iets te kiezen dat ze echt willen met digitale cadeaubonnen. Ook met cadeaubonnen kan je origineel en duurzaam relatiegeschenk geven. Je kunt kiezen voor populaire online winkels, maar een ander avontuurlijk voorbeeld zijn de cadeaubonnen van “Avontuur Dichtbij”. Hiermee geef je je relatie een microavontuur, een bijzondere ervaring in natuurgebieden dichtbij huis waarbij je overnacht bij lokale ondernemers. “Avontuur Dichtbij” biedt meerdere reizen aan, wat je relaties de vrijheid om zelf iets uit te kiezen dat bij hun smaak en behoeften past.

10. Geef planten cadeau

En last but not least hebben wij nog een groen relatiegeschenk voor je bedacht: planten! Zoals je wellicht al weet maken wij bij Blooms out of the Box relatiegeschenken met onder andere luchtzuiverende planten. Planten zijn niet alleen duurzaam en origineel om weg te geven, ze bieden ook voordelen voor de gezondheid. Ook blijven planten nog maandenlang staan na de kerst, Met een gepersonaliseerde BloomsBox staat daardoor jouw bedrijf niet alleen tijdens de feestdagen in de spotlight, maar ook nog ver daarna!

Geniet van het geven

Hopelijk geven deze 10 originele en duurzame relatiegeschenken je genoeg inspiratie voor de komende kerstperiode, en kun je hiermee een waardevolle indruk maken op je zakelijke relaties. Of je nu kiest voor planten, unieke ervaringen of maatschappelijk verantwoorde geschenken, het belangrijkste is dat je je waardering toont en de samenwerking met je relaties versterkt. Geniet van het geven en de vreugde tijdens deze feestelijke periode!

Terug naar blog