• Het duurzaamste relatiegeschenk

 • Snel en op maat leverbaar

 • Maandenlang een eye-catcher

Duurzaam en sociaal

Blooms out of the Box is een Social Enterprise

Blooms out of the Box is een Social Enterprise en daar zijn we trots op! Een Social Enterprise, of ‘sociale onderneming’, levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel.

Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Een sociale onderneming heeft als doel maatschappelijke meerwaarde te creëren, ook wel ‘impact maken’ genoemd. Wij maken impact door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle dagbesteding te helpen.

Onze medewerkers

 • Column

  De mensen die ons helpen bij het maken van de BloomsBoxen zijn heel belangrijk voor ons. We werken samen met twee grote sociale werkplaatsen in Utrecht en omstreken. Veel planbare werkzaamheden worden door medewerkers van sociale werkvoorziening Reinaerde uitgevoerd. Ook als we grote bestellingen maken zijn zij van de partij. We hebben daardoor een goede band met deze collega’s opgebouwd.

 • Onze medewerkers

  Mirjam werkt vanuit Reinaerde vast bij ons op locatie. Ze zorgt ervoor dat de planten netjes ingepakt worden en dankzij haar worden we allemaal op gezette tijden voorzien van koffie, thee of soep!

  Ook Dennis werkt bij ons en is van alle markten thuis. Naast het verpakken van de BloomsBoxen is hij ook erg behendig met de graveermachine!

 • Ook UW Utrecht Werkt is voor ons een belangrijke partij. Bij UW worden de binnenbakken voor de BloomsBoxen gevouwen en worden de touwtjes geknipt die de planten van water voorzien. Chantal knipt de watertouwtjes alsof het haar lust en haar leven is. Ze bedenkt ook steeds nieuwe manieren om het sneller te laten gaan. Inmiddels hebben we voor haar een elektrische schaar gekocht waarmee ze bundels touwtjes in één keer kan knippen.

Inzetten op Social Return

Steeds meer overheids-)organisaties hebben social return in hun beleid opgenomen. Social return is erop gericht om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door te kiezen voor een BloomsBox zet je als organisatie ook in op social return.  

Meer informatie

Hulp of advies nodig?

Wil je meer weten over de BloomsBox of heb je advies nodig? We staan je graag te woord!