• Het duurzaamste relatiegeschenk

  • Snel en op maat leverbaar

  • Maandenlang een eye-catcher

De positieve effecten van een groen relatiegeschenk - Blooms out of the Box

De positieve effecten van een groen relatiegeschenk

Voel jij je soms ook lusteloos, minder geïnspireerd en snel afgeleid op je werk? Al snel staar je naar buiten. Op zoek naar groen. Niks zo saai als een grijze werkplek, op kantoor of thuis. Instinctmatig zegt de kleur groen ons dat het veilig is: het groen van de bomen, het bos, de natuur. Je omringen met planten terwijl je aan het werk bent, kan een hoop goeds doen, vertelt Monique Kemperman. Ze is campagnemanager van kamerplanten bij Mooiwatplantendoen.nl.

“We denken dat omdat we uit de natuur komen, we ons lekkerder en veiliger voelen met planten in de omgeving. Je wordt er rustiger van, je bloeddruk daalt en het stresshormoon cortisol neemt af.” Planten zorgen er dus voor dat je fysiek gezonder bent. “Kijk maar eens naar buiten. Op beton of auto’s kijken of uitzicht op een bos, dat geeft je echt een ander gevoel. Dat kun je op kantoor of thuis ook creëren met planten.” Groen geeft rust.

     

“Meer tevredenheid onder medewerkers over het eigen functioneren en minder ziekteverzuim. Planten zijn een goed – zo niet beter – alternatief om luchtvochtigheid in werkruimten te verhogen of ruimten te verkoelen in de zomer.”

Hier houden we van bij Blooms out of the Box. Dit is ook een belangrijke reden waarom wij de BloomsBox hebben ontwikkeld. Met een BloomsBox geef je niet alleen groene planten. Het heeft nog meer voordelen.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is één van de belangrijkste oorzaken van je goed voelen, zowel thuis als op het werk. Het gaat hier niet alleen over de buitenlucht, maar juist over de kwaliteit van de lucht in ruimten waar we veel tijd doorbrengen, zoals op kantoor, in de woonkamer of in de klas.

De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt negatief beïnvloed door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven door meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc. etc, maar ook door mensen zelf. Wetenschappelijk onderzoek  heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.

Is elke plant hiertoe in staat? Nee, niet elke plant kan de schadelijke stoffen opnemen. Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Onze planten komen van een kweker die lid is van Air so Pure. Onze luchtzuiverende varens in de O2 out of the Box:

  • Neutraliseren schadelijke gassen door deze op te nemen en af te breken.
  • Verbeteren de luchtvochtigheid door het regulerende verdampproces.
  • Maken de lucht vitaler doordat CO2 omgezet wordt in zuurstof.

Met planten op kantoor worden medewerkers minder snel ziek, en bovendien verhogen planten het gelukgevoel en het concentratievermogen van medewerkers. 

Een BloomsBox schenken aan je relaties zorgt dus niet alleen voor een maatschappelijk betrokken en verantwoordelijke (MVO) uitstraling. Jouw groene verrassing maakt je zakelijke relaties blijer en creatiever. Hoe mooi is dat.

Ontdek ons assortiment luchtzuiverende planten > 

Terug naar blog