• Het duurzaamste relatiegeschenk

  • Snel en op maat leverbaar

  • Maandenlang een eye-catcher

Hoe creëer je duurzaam kerstsfeer op kantoor? 4 tips! - Blooms out of the Box

Hoe creëer je duurzaam kerstsfeer op kantoor? 4 tips!

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Terwijl de huizen en winkelpanden gedecoreerd worden met kerstversiering en lampjes, blijft naar onze mening het kantoor altijd een beetje achter. Een kunstkerstboom met een paar plastic ballen kan vaak nog net, met een verlichte vlaggenmast-kerstboom buiten. Dat kan leuker en duurzamer!

Maar kerstversiering op kantoor is vaak een ‘gedoe’, je hebt er eigenlijk geen tijd voor want je wil je taken voor dit jaar graag afronden. Veel moet in de laatste paar maanden van het jaar gebeuren en daar heeft kerstsfeer creëren op kantoor nu eenmaal niet prioriteit één. En dat is jammer want het kan juist zo mooi bijdragen aan het geluksgevoel.

“Dat kan anders” dachten wij. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wij hebben 4 duurzame tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij binnen no-time de gezellige kerstsfeer neerzet. Dag kunstboom en plastic ballen, hallo natuur en duurzame kerstversiering! Lees je mee?

Waarom kerstsfeer creëren op kantoor

Allereerst; waarom zou je kerstsfeer willen creëren op kantoor? De decembermaand is een koude, donkere maand, waarin we eigenlijk allemaal wel wat verlichting kunnen gebruiken. Uit een onderzoek in The Journal of Environmental Studies blijkt dat kerstversiering zorgt voor een geluksgevoel. Het doet je denken aan je onbezorgde kindertijd en daar kijken we vaak prettig op terug. Nu kunnen mensen uiteraard hun huis versieren, maar waarom ook niet het kantoor? Een gemiddelde Nederlander werkt 28 – 35 uur in de week (bron: CBS) en is daarvan een groot gedeelte op kantoor. Kerstsfeer creëren is dan ook een mooie kans om positieve impact te maken en mensen ook gelukkiger te maken op het werk.

Tip 1: Kerstversiering

Eigenlijk is deze tip een inkoppertje, want kerstversiering is natuurlijk de ultieme manier om kerstsfeer te creëren op kantoor. Dat kan je heel groots aanpakken, maar het keyword is ‘makkelijk’. Wat is makkelijke kerstversiering, die ook duurzaam is? Denk aan grote sterren van hout op een standaard voor in de vensterbanken, kerstslingers van vilt voor aan het plafond of echte dennentakken in een vaas met kerstverlichting voor bij de receptie. Bij een dagbesteding worden vaak hele leuke en creatieve kerstproducten gemaakt. En door bij een dagbesteding te kopen heb je niet alleen gezellige kerstdecoratie, maar steun je ze ook! Als dat niet een mooie kerstgedachte is.

Een andere manier van makkelijke kerstversiering zijn kerstboompjes voor op het bureau. En daar hebben wij de ideale uitkomst voor bedacht: Xmas out of the Box. Een prachtige BloomsBox van FSC hout met drie kerstboompjes met LED-verlichting. De jaren van urenlang kerstverlichting uit elkaar halen zijn voorbij. Na ontvangst hoef je de kerstboompjes alleen nog maar uit te pakken, water te geven en de lampjes erin te hangen! En de voordelen zijn groot. Want je bespaart niet alleen tijd, je haalt op deze manier ook weer de natuur op een duurzame manier in huis (ofwel kantoor).

En wat het nog leuker maakt? Na de kerst plant je de kerstboompjes in je tuin en vervang je ze door luchtzuiverende planten. Helemaal duurzaam, maar ook gezond. Want luchtzuiverende planten verbeteren de luchtkwaliteit. En wij maken het je nog makkelijker, want via onze webshop kan je die fijne navulling met paar drukken op de knop bestellen. Hoe handig is dat!

 Tip 2: Muziek

Een andere duurzame tip voor het creëren van kerstsfeer is muziek. Het luisteren naar muziek kan een positief effect hebben op de gemoedtoestand van een mens. Is het bij jou stil op kantoor? Of staat de radio dagelijks aan? Na Sinterklaas begint elke radiozender wel met het uitzenden van kerstmuziek, maar wil je voor een échte kerstsfeer zorgen? Schakel dan over naar een kerstzender zoals Sky Xmas of kies een leuke afspeellijst met kerstmuziek op Spotify. Wedden dat er ook bij jou mooie herinneringen aan de feestdagen naar boven komen?

Tip 3: Origineel kerstpakket

Het weggeven van een kerstpakket is een echte Nederlandse traditie. Het is leuk om iemand te verrassen en het draagt bij aan de kerstsfeer binnen het bedrijf, helemaal als het een duurzaam en origineel kerstpakket is. Maar ook hier kan keuzestress het je lastig maken. Er is zóveel, waar moet je beginnen? Bij Blooms out of the Box hebben we het makkelijk voor je gemaakt. Want gemak is natuurlijk de reden dat je deze blog leest. Dit jaar hebben we voor het eerst gift sets samengesteld. Deze bestaan uit een BloomsBox met plantjes en één of meerdere duurzame cadeaus. Lever een logo aan, mail ons een tekst op de kaart en klaar! Jij hebt een origineel kerstpakket dat ook nog eens hartstikke duurzaam is. Organiseer een leuk uitdeelmoment en een gezellige kerstsfeer is gegarandeerd.

Tip 4: De kerstgedachte

Kerstsfeer creëren op kantoor is hartstikke leuk, maar wat is nu de aller makkelijkste manier om dit creëren? Eigenlijk heel simpel: om de kerstgedachte écht te leven. Ga met je team(s) op pad en help bij kerstdiners binnen tehuizen, opvangcentra of buurt-initiatieven. Of kijk eens of je kan helpen de kerstgedachte te verspreiden op scholen of zorgboerderijen. Iets goeds doen voor een ander is waar het om draait en waar je een warm gevoel mee creëert. En doordat je het samen doet, krijg je ook gelijk meer binding tussen de collega’s. Daarbij is vrijwilligershulp bijna altijd gewenst, waardoor een activiteit niet moeilijk te vinden zal zijn.

Kerst op kantoor

Hopelijk heb je iets gehad aan onze tips en kan je nu aan de slag om meer kerstsfeer op kantoor te creëren, zonder dat het je al te veel moeite kost. Je collega’s zullen de gezelligheid zeker kunnen waarderen! Heb jij onze BloomsBoxen gebruikt als kerstversiering? Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je dit wilt delen met ons. Tag ons op LinkedIn zodat wij ook kunnen meegenieten van jouw feestelijke kantoor.

 

Terug naar blog