• Het duurzaamste relatiegeschenk

  • Snel en op maat leverbaar

  • Maandenlang een eye-catcher

De drie voordelen van een duurzaam relatiegeschenk - Blooms out of the Box

De drie voordelen van een duurzaam relatiegeschenk

Duurzame relatiegeschenken zijn helemaal van deze tijd. Als bedrijf zijnde kan je er dan eigenlijk ook niet meer om heen; ook jij moet laten zien dat jij op de toekomst gericht bent. Of het nu een relatiegeschenk voor kerst, een origineel kerstpakket of afscheidscadeau van een collega betreft. Maar wat maakt een relatiegeschenk duurzaam? En welke voordelen brengt het met zich mee? In deze blog vind je alle informatie om na te gaan of ook jouw bedrijf de overstap moet gaan maken naar duurzame relatiegeschenken.

Wat zijn duurzame relatiegeschenken?

Duurzame relatiegeschenken zijn geschenken die verantwoord geproduceerd zijn, met het ‘people, planet & profit’-model in acht genomen. De producent kijkt naar het gebruik van grondstoffen en materialen, maar ook naar hoe het geschenk bijdraagt aan een betere wereld. Zo kijken wij bij Blooms out of the Box bijvoorbeeld niet alleen naar het gebruik van FSC hout voor onze houten boxen, maar ook naar onze sociale impact; het creëren van een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan het effect van de BloomsBox zelf, want (luchtzuiverende) planten maken de lucht schoner en hebben een positieve invloed op het gemoed. Wil je weten wat wij nog meer doen om onze groene cadeautjes duurzaam te laten zijn? Kijk dan op onze pagina over duurzaamheid

Kortom, een duurzaam relatiegeschenk is een geschenk waar over nagedacht is en waarmee je positieve impact maakt op de wereld. Voor ons bij Blooms out of the Box is duurzaamheid heel vanzelfsprekend, het zit in ons DNA. Maar welke voordelen kun jij ervaren?

Voordeel 1: Je bent een inspiratie voor milieubewustzijn

Het besef is inmiddels groter dan ooit; we moeten milieubewuster zijn voor behoud van de aarde voor onze toekomstige generaties. Maar wat houdt dat precies in? Betekent dit dat je helemaal niets meer mag geven? Nee, maar je besteed wel aandacht aan het product dat je weggeeft en doet onderzoek om je CO2 voetafdruk te verminderen of zo klein mogelijk te maken. Hierdoor sta je niet alleen als persoon milieubewuster in het leven, maar kan je ook de ontvanger van je geschenk inspireren om milieubewuster te worden.

Als bedrijf zijnde heb je vaak de mogelijkheid om een grote impact te kunnen maken en veel mensen (collega’s of relaties) te bereiken. En wat is dan mooier om hier op in te kunnen spelen met je geschenken?  Zo inspireer je je hele omgeving om milieubewuster te worden!

Voordeel 2: Duurzame relatiegeschenken gaan langer mee

Eerlijk is eerlijk, een duurzaam relatiegeschenk vraagt op dit moment vaak meer investering. Prijzen zijn, vanwege de verantwoordelijkheid die de producent neemt, vaak hoger dan de ‘standaard’ relatiegeschenken. Maar daar krijg je ook wat voor terug! Naast het milieubewuste aspect gaat je geschenk vaak ook langer mee. Denk aan producten zoals een herbruikbare waterfles van suikerriet, een uitwisbaar notitieboek van steenpapier of onze eigen BloomsBox met luchtzuiverende planten. Het zijn stuk voor stuk producten die ontworpen zijn om lang mee te gaan en daardoor minder vervuilende en negatieve impact hebben. Welk ander voordeel heeft dat nog meer? Het product gaat langer mee en jouw bedrijf staat langer in de spotlights!

Voordeel 3: Goed voor het imago

Een duurzaam relatiegeschenk is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor het imago van jouw bedrijf. Je laat zien dat je over de toekomst nadenkt en dat je begaan bent met onze wereld.  En dat is niet alleen wat mensen graag willen, dat is ook wat nodig is. Denk aan een duurzaam relatieschenk dat milieubewustzijn uitstraalt, lang mee gaat én jouw bedrijfslogo bevat. Het terugkomen van jouw bedrijfslogo in associatie met duurzaamheid zorgt voor een positief, plezierig effect op mensen en dat doet je imago goed!

Voor welk geschenk ga jij?

Hopelijk hebben wij ook jou kunnen overtuigen om over te stappen naar duurzame relatiegeschenken binnen het bedrijf. Ben jij op zoek naar een duurzaam, origineel relatiegeschenk dat geheel gepersonaliseerd kan worden met een logo? Denk dan eens aan onze BloomsBoxen. Want als je iets geeft, doe het dan verantwoord! 

Terug naar blog